Як визначити знос гальмівних колодок і дисків на автомобілях Mitsubishi?

Як визначити знос гальмівних колодок і дисків на автомобілях Mitsubishi?

buttons.will share

Обслуговування гальмівної системи є однією з головних умов безпечного керування у місті та за його межами. Тому ми радимо регулярно привозити автомобіль у сервісний центр Mitsubishi та дотримуватись правил експлуатації. Важливо зрозуміти, як "поводиться" автомобіль, який має проблеми з гальмами. Ми розповімо про головні ознаки зносу гальмівної системи, які не можна ігнорувати. 


Як часто змінювати гальмівні колодки в автомобілях?

Існує фіксований інтервал заміни розхідних матеріалів автомобіля. Але варто розуміти, що ресурс деталей залежить від багатьох факторів: типу авто, стилю керування та навіть погодних умов. Зазвичай колодки замінюють після пробігу 15000-20000 км. Але слідкувати за їх станом потрібно під час кожного ТО. Більше інформації про частоту заміни колодок та дисків шукайте у нашій попередній статті. 

Ознаки зносу деталей гальмівної системи

Якщо ви регулярно проводите технічне обслуговування автомобіля, то не матимете із ним жодних проблем. Спеціалісти сервісу виявляють знос деталей та замінюють їх ще до появи будь-яких ознак. Зазвичай стан колодок та дисків перевіряють під час заміни шин або мастила. Якщо ви пропускаєте планові ТО, радимо звертати увагу на зміни у "поведінці" автомобіля. А саме:

  • Скрегіт 

Сучасні автомобілі мають електронні або механічні датчики, що сигналізують про необхідність замінити колодки. Механічні моделі видають своєрідний скрип. Почувши його, звертайтесь у сервіс для заміни деталі. Якщо ігнорувати цей звук, скоро він зміниться на скрегіт металу, адже почнеться пошкодження гальмівного диска. 

  • Вібрація

 Головною ознакою зношеності диска є своєрідна вібрація кермового колеса під час гальмування. Вона сигналізує про серйозне зношення дисків або їх пошкодження через перегрів та екстрене гальмування. 

  • Порушення стійкості

Якщо ви помічаєте, що під час гальмування автомобіль тягне в бік, варто негайно звернутись у сервісний центр. Адже це прямий сигнал зносу колодок чи проблем із супортом.

Існує ще ряд ознак, які свідчать про необхідність провести негайну діагностику системи та замінити зношені деталі. Насамперед це збільшення гальмівного шляху, коли водієві доводиться докладати більше зусиль для зупинки автомобіля. Також вас має насторожити нетипова "м'якість" педалі гальм або необхідність часто доливати гальмівну рідину.

Довірте свій Mitsubishi професіоналам

Щоб підтримувати технічний стан автомобіля на найвищому рівні, звертайтесь у спеціалізований сервісний центр Mitsubishi Motors. У нашому сервісі працюють сертифіковані технічні спеціалісти, які знають особливості усіх моделей Mitsubishi. Ми допоможемо підтримувати гальмівну систему вашого автомобіля в ідеальному стані. Записуйтесь на сервіс, якщо помітили ознаки зносу колодок або для планового технічного обслуговування.

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital