Як доглядати за кузовом та салоном автомобіля Mitsubishi, щоб він завжди виглядав як новий?

Як доглядати за кузовом та салоном автомобіля Mitsubishi, щоб він завжди виглядав як новий?

buttons.will share

Згадайте відчуття, коли ви вперше опинились у салоні свого автомобіля Mitsubishi. Неймовірний запах нового авто, гладенька поверхня передньої консолі та глянцевий блиск пластикових елементів — все це хочеться зберегти якомога довше. Ми розповімо, як правильно доглядати за автомобілем Mitsubishi, щоб він мав вигляд, ніби щойно виїхав з автосалону.

Як зберегти та захистити салон?


Догляд за салоном сучасного автомобіля не обмежується протиранням панелі приладів від пилу та прибиранням килимків. Важливо захищати оббивку та пластикові елементи від бруду та пошкоджень. Пластикові деталі під дією сонячних променів змінюють колір, розсихаються та тріскають. Тому їх потрібно регулярно покривати поліроллю, яка не містить силікону. Спеціальні засоби для матових і глянцевих матеріалів повертають пластику первісний вигляд та захищають від старіння. 

Для очищення крісел та оббивки існують різноманітні засоби, в залежності від матеріалу. Текстильну оббивку зручно чистити пінним аерозолем, який глибоко проникає у тканину та видаляє різні типи забруднень. Особливої уваги потребує натуральна шкіра світлого кольору. Її потрібно регулярно очищати та пом'якшувати спеціальними засобами. Інакше шкіра висихає та тріскається. Також радимо придбати вологі серветки для автомобіля. Вони допоможуть швидко протерти приладову панель від пилу або вивести свіжу пляму.
 

Як доглядати за лакофарбовим покриттям Mitsubishi?

Якщо ви любите самостійно доглядати за автомобілем, вам знадобиться поролонова губка з глибокими порами, замшева серветка для кузова, декілька ганчірок для протирання дисків та підкрилків, а також водозгін. Мити автомобіль варто лише спеціалізованим автошампунем. Побутові очищувачі мають високий рівень pH, тому можуть пошкодити лакофарбове покриття або зробити його більш тьмяним. Підкреслити блиск нового автомобіля можна автошампунем, що містить поліроль. 

Якщо лакофарбове покриття втратило блиск, або на його поверхні з'явились плями, варто використати професійну поліроль. Існують засоби з ефектом підфарбовування, які "освіжають" автомобіль та роблять його яскравішим. Абразивні поліролі допомагають усунути дрібні подряпини на кузові, зробити його ідеально гладким та глянцевим. З абразивними речовинами варто поводитись обережно, адже неправильне використання призведе до зворотного результату — автомобіль втратить блиск. 
Останній етап догляду за лакофарбовим покриттям автомобіля — вощення. Шар воску захищає фарбу від бруду, пилу та реагентів, якими взимку посипають дороги. Важливо наносити віск на чистий, сухий та охолоджений кузов. Вощення не можна проводити під прямими сонячними променями. Тому це краще робити у гаражі, у вечірню пору або дочекатись похмурого дня. Наносьте віск раз на 3 місяці, щоб ваше авто не втрачало лоску. 

Досконалість в деталях

Хочете, щоб ваш Mitsubishi мав фантастичний вигляд — приділяйте увагу фарам та дискам. Фари з часом тьмяніють, тому їх потрібно полірувати. Цей процес краще довірити професіоналам. Але за бажанням це можна зробити самостійно. Існують різноманітні спреї та пасти, які допоможуть повернути фарам початковий блиск. Зауважимо, що полірування фар проходить у декілька етапів, тому виділяйте для цього достатньо часу. Не забудьте добре помити колісні диски з допомогою спеціального спрею. Такі очисники досить агресивні, тому варто уникати потрапляння на кузов та використовувати їх на вулиці або у добре провітрюваному гаражі. 


menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital