Як часто потрібно міняти щітки склоочисника?

Як часто потрібно міняти щітки склоочисника?

buttons.will share

Для безпечного керування автомобілем та можливості швидко реагувати на появу перешкоди на дорозі потрібна ідеальна видимість. Особливо, коли падає дощ чи сніг швидко запорошує лобове скло. Склоочисники нового автомобіля легко впораються з вологою, брудом та мокрим снігом. Але з часом, під дією низьких температур та ультрафіолету, гумові елементи двірників втрачають свої властивості. Ми розповімо про головні ознаки зношування щіток та чому їх не варто ігнорувати. 

Оптимальний термін зміни двірників

Щітки склоочисника вважаються розхідним матеріалом, тому їх варто регулярно змінювати. Зазвичай виробники рекомендують міняти щітки через 6-12 місяців. Але цей термін залежить від багатьох факторів: клімату, температурного режиму вашого регіону, а також інтенсивності використання. Жителям південних областей України, де дощ буває не часто, а зими зазвичай теплі, двірники служать рік чи навіть довше. У західних регіонах значно більше опадів та нижча температура взимку, тому і двірники доводиться змінювати частіше. 

Як визначити зношення щіток склоочисників?

Щоб двірники довше залишались справними та ефективними, регулярно очищайте їх від бруду та піску, а також слідкуйте за станом гумової щітки після зимового та літнього сезону. Адже найбільше матеріал страждає від морозу, ультрафіолету та прямих сонячних променів. Існує ряд факторів, які свідчать про необхідність заміни щіток:

  • Якщо після очищення на склі лишається водяна плівка, значить гумові елементи втратили еластичність, їх потрібно терміново замінювати;
  • Смуги на лобовому склі вказують на зношення чи пошкодження щіток;
  • Якщо на склі лишаються неочищені ділянки, значить гумове полотно не щільно прилягає до поверхні;
  • Вібрація, скрип чи будь-які неприродні звуки — все це вказує на зношення гуми чи притискного механізму.

Якщо ви помітили один чи декілька із вищевказаних ознак, зверніться в офіційний сервісний центр Mitsubishi. Майстри підберуть оригінальні аксесуари, або встановлять склоочисники від компанії, що рекомендована виробником. Замінити ці елементи можна й самостійно, але краще довіритись професіоналам.

 Іноді самостійна заміна щіток закінчується розбитим лобовим склом, коли водій випадково відпускає металевий повідець, забувши, що він має пружину. Працівники сервісної станції підберуть тип, розмір двірників та правильно їх встановлять, що забезпечить вам ідеальний огляд у будь-яку погоду. 

Чому не варто ігнорувати пошкодження склоочисників?

Керування автомобілем зі зношеними двірниками створює небезпеку для пішоходів та іншого транспорту на дорозі. Погана видимість заважає водієві швидко реагувати на автомобілі, пішоходів чи навіть розпізнавати дорожні знаки. Мокрі плями та смуги на склі створюють відблиски, що втомлюють очі та заважають сконцентруватись на дорозі. Найбільш небезпечними ці плями стають ввечері та вночі, коли в них відображається світло зустрічних фар та дорожніх ліхтарів.

Пошкоджені та забиті піском гумки з часом починають дряпати лобове скло, ще більше погіршуючи видимість. Тому регулярно перевіряйте щітки склоочисника та вчасно їх замінюйте. Особливо, якщо вам доводиться багато часу проводити за кермом, попри погану погоду. Якісне очищення скла помітно знижує навантаження на очі водія та зменшує почуття втоми. Насолоджуйтесь сімейними мандрівками та робочими поїздками на своєму Mitsubishi за будь-якої погоди.

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital